First Age, en del av Avalon!

Att kortfattat förklara vad First Age är, det är nästan omöjligt! Det är en del av världens längst spelade Multi User Dungeons, MUD-spel!

Avalon är banbrytande och nyskapande med mycket olika saker inom både MUD- och RPG-spel, trots att de ligger först i utvecklingen så finns det de som föredrar det avskalade och originella som Avalon hade i början. First Age är en perfekt blandning av originalet och lite av det moderna i små detaljer för att ge en spelupplevelse utöver det vanliga.

First Age kom år 1999 till mångas lycka, äntligen kom ett spel likt originalet tillbaka. Roll Player Game, RPG-spelet Avalon har funnits sedan 1989 och heter The Legends Lives. Och spelet har fortsatt ända sedan dess. Så First Age är enbart en del av Avalon, en spin-off kan man säga.

Världen Avalon har gått igenom förändringar och blivit ett modernt spel. Visst kan det vara till det bättre men många längtade efter den första Avalon med råa karaktärer, ett samhälle i sin början och personliga strider som heter duga! Man får verkligen uppleva allt av detta i First Age och det bästa av allt är att du som spelare har all frihet till att bli vad än du vill.

I First Age finns tre städer, den version som släpptes år 2014 har ytterligare en stad vid namn Silverfalls men de tre städerna i First Age är Mercinae, Thakria och Parrius. När du för första gången spelar så kommer du slumpmässigt till någon av städerna, du får inte välja det. Som i verkligheten!

Det du får välja är namn, kön och senare även vilken karaktär du vill bli, för alltid! När du kommer in i den fantastiska världen av Avalon så kommer du garanterat bli uppslukad av drakar, trollkarlar, gudar och ett av de mest kompletta spel i världen!

Läs vidare i andra blogg-inlägg och bli inspirerad, kanske till och med sugen på att testa Avalon: First Age!